ΖΑΚΥΝΘΟΥ 82│ΓΛΥΦΑΔΑ

  • Contact Time: Mon-Fri: 10.00-15.00

  • Phone Number: (+30) 210 9645011

  • Contact Mail: hpa.org@gmail.com

Blog

blog

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεννηματά με την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεννηματά με την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν την συνεργασία τους στα θέματα που αφορούν τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, έχοντας πάντα σαν γνώμονα την υποστήριξη της Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ) κα Φώφη Γεννηματά δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ). Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν στην παρούσα κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών καθώς και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.
Η κα ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε το Προεδρείο της ΕΕΛΕΑΑ ότι βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης η θεσμοθέτηση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής στην οποία ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις της ΕΕΛΕΑΑ. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρωγός στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών με πρώτο βήμα την έμπρακτη υποστήριξη από το ΥΠΕΘΑ της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις αμυντικού υλικού με ενιαίο εθνικό περίπτερο καθώς και με την θεσμοθέτηση κονδυλίων για την Έρευνα & Ανάπτυξη νέων αμυντικών προϊόντων με εξαγωγικές προοπτικές.

Σχετικά με την ΕΕΛΕΑΑ
Η ΕΕΛΕΑΑ, με μέλη τις μεγαλύτερες εγχώριες κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες, εκπροσωπεί την Ελληνική αμυντική βιομηχανία απέναντι στα θεσμικά όργανα και τις κρατικές αρχές, είναι μέλος και εθνικός εκπρόσωπος της Aerospace and Defence Industries Association of Europe (ASD) και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (European Defence Agency-EDA) και άλλα θεσμικά όργανα και φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tags: , , ,