ΖΑΚΥΝΘΟΥ 82│ΓΛΥΦΑΔΑ

  • Contact Time: Mon-Fri: 10.00-15.00

  • Phone Number: (+30) 210 9645011

  • Contact Mail: hpa.org@gmail.com

do you want to be a member of HPA?

Δεύτερη Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων για Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις στα Ακριτικά νησιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Πανελλήνια Ένωση Πιλότων η δεύτερη αποστολή του φιλανθρωπικού προγράμματος «Ιπτάμενοι Ιατροί» για τη μεταφορά γιατρών, φαρμάκων και εξοπλισμού στην Αστυπάλαια, στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής προσφοράς, σε συνεργασία με τον Δήμο Αστυπάλαιας το Υπουργείο Υγείας, και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας .

Από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων από της 24/02/2023 αποτελεί μέλος της επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού με αντικείμενο την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, την αναζήτηση και υποβολή προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, προτάσεων για αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών, περιφερειακών αεροδρομίων και πεδίων προσγείωσης και απογείωσης, υποβάλλοντας προς τους ως άνω σκοπούς, προτάσεις, νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρει το Φ.Ε.Κ Τεύχος Β’305/24/02/2023.

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στα γραφεία της Π.Ε.Π (4/4/23)

Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023,επισκέφτηκαν τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα και Γραμματέας του Προγράμματος της Ν.Δ κ. Χάρης Θεοχάρης και ο συνεργάτης του κ. Βασίλης Μουζακιάρης .Κατά την επίσκεψη τους προσεγγίστηκαν αεροπορικά θέματα που αφορούν στον κλάδο μας, καθώς και προτάσεις ανάπτυξης της Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα.

Βουλή: Επιτροπή αναδιάρθρωσης Πολιτικής Προστασίας παρουσία της ΠΕΠ (4/12/23)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρεβρέθει και συμμετείχε στις 4/12/2023 δια του εκπροσώπου της κυβερνήτου Γεωργίου Παπαδάκη

«Ιπτάμενοι Ιατροί» στο Καστελόριζο: Πρώτη Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων για Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις στα Ακριτικά νησιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη πτήση του προγράμματος «Ιπτάμενοι Ιατροί» για τη μεταφορά γιατρών, φαρμάκων και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καστελόριζο, στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής προσφοράς, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους δήμους και το Υπουργείο Υγείας.

Helo Danker

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Σ.Ε.Θ.Ε

Σχολείο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης

ΑΙΓΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΙΛΟΤΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π-Hellenic Pilots Association) ιδρύθηκε το 2014.
Τα ιδρυτικά μέλη της είναι Πιλότοι Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων προερχόμενοι από όλους τους τομείς Αεροπορικής Δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, (Πολεμική Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Ολυμπιακή Αεροπορία, Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ιδιωτικές Αεροπορικές Εταιρίες Αερομεταφορών, Αερολέσχες και Αεροπορικές Σχολές).

Σκοποί και στόχοι της πανελλήνιας ένωσης πιλότων

Σύμφωνα με το Καταστατικό σκοπός της Π.Ε.Π είναι ή καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ένωσης αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών (μελών της Ένωσης) και των κρατικών, δημοτικών ή κοινοτικών αρχών ανά την Επικράτεια της Ελλάδος, καθώς και κάθε άλλος μη κερδοσκοπικός σκοπός που δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, τους Νόμους, τα χρηστά ήθη και τη δημόσια τάξη.

Συναδελφικότητα

Η συνένωση των μελών του σωματείου με σχέσεις αλληλεγγύης και συναδελφικότητας και η καλλιέργεια επικοινωνίας με δημοτικές, κρατικές και κοινοτικές αρχές.

Αλληλεγγύη

Η αλληλεγγύη, συνεργασία και συνένωση των προσπαθειών με άλλες οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες για την ανύψωση του αεροπορικού πνεύματος

Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη και προαγωγή του κοινωνικού ρόλου του Σωματείου και η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Εθελοντική συμμετοχή

Η εθελοντική συμμετοχή των μελών σε εναέριες επιτηρήσεις δασών, υπαίθρου και αστικών οικιστικών συνόλων, αεροπυροσβέσεις, εναέριες επιτηρήσεις και εναέριες επεμβάσεις προς αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης θαλασσίων συνόλων, εναέριες διακομιδές ασθενών και τραυματιών, αεροψεκασμούς και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με εναέρια μέσα.

Διαφύλαξη

Η διαφύλαξη και προαγωγή συμφερόντων των μελών του, η διεκδίκηση αιτημάτων τους και η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης σε αυτά.

Πληροφόρηση

Η πληροφόρηση ενδιαφερόμενων για θέματα εκπαίδευσης πιλότων και η δημιουργία κινήτρων για την κατεύθυνση νέων προς την πολιτική αεροπορία.

Συνεχή εκπαίδευση από εξειδικευμένους συνεργάτες

Συγκρότηση ομάδων εργασίας, εισηγητικών, συντονιστικών, και τεχνικών επιτροπών.

0
Project finished
0
active members
0
Finished Research Projects
pilot-home.png

recent news

Κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Πανελλήνια Ένωση Πιλότων η  αποστολή του φιλανθρωπικού προγράμματος...
«Ιπτάμενοι Ιατροί» στην Αστυπάλαια: Δεύτερη Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων για Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις...
Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη πτήση του προγράμματος «Ιπτάμενοι Ιατροί» για τη...
«Ιπτάμενοι Ιατροί» στο Καστελόριζο: Πρώτη Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων για Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις στα...

Be a member of Hellenic Pilots Association

Support HPA as a Friend or member

Sponsors & Affiliates

Client 1
Water Actions

Address

ΖΑΚΥΝΘΟΥ 82 │ ΓΛΥΦΑΔΑ │Τ.Κ 16561

(+30) 210 9645011

hpa.org@gmail.com

Mon - Fri: 10:00 - 15:00